Новий автобус, гроші на освіту і медицину. Що прийняли на сесії Калуської міськради


На порядок денний чергової тридцять третьої сесії міської ради було винесено 97 питань.

Як повідомив міський голова Калуша Андрій Найда, значна частина проектів рішень, які розглядалися, стосувалася внесення змін до діючих програм соціально-економічного розвитку громади та прийняття відповідних програм на наступні роки.

"Прийняття змін зумовлене необхідністю корегування витрат бюджету для вирішення нагальних потреб, які є в громаді, та з врахуванням дозволених постановою Кабінету Міністрів України № 590 для проплати Державним казначейством статей видатків. А прийняття нових програм передбачене чинним бюджетним законодавством. Таким чином розпочався процес формування бюджету громади на наступний рік, в якому плануємо все ж оптимально передбачити покращення благоустрою у громаді та забезпечення якісних умов життєдіяльності наших мешканців",- каже мер.

Зокрема, заплановано придбати ще один комунальний автобус, про що йдеться у відповідній програмі.

Також внесли зміни до ряду Положень:

- до Порядку встановлення плати для батьків за перебуванння дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах ЗЗСО внесено пункт, згідно з яким діти наших захисників, які зараз воюють в складі Збройних сил України зможуть безкоштовно харчуватися в цих закладах;

- у Положенні про премію імені Івана Рубчака передбачили ще одну номінацію "Лауреат в галузі образотворчого мистецтва".

Слід також зазначити, що депутатський корпус підтримав рішення, згідно з яким з обласного бюджету виділено кошти в сумі понад 1 млн. грн для покращення матеріально-технічної бази КНП "Калуська міська лікарня" (100 тис.грн) та у закладів освіти громади (близько 1 млн грн).

Ще депутатами прийнято два звернення до органів державної виконавчої влади: щодо забезпечення стабільної діяльності товариства "Карпатсмоли" та щодо врегулювання питань, що стосуються гуртожитків.

Інші проекти рішень стосувались питань комунальної власності, архітектури і землеустрою.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!