Новий перинатальний центр буде переданий до комунальної власності Івано-Франківська


Одним із питань, що були винесені на розгляд 36 сесії Івано-Франківської міськради, було питання про надання згоди на прийняття у комунальну власність міста Івано-Франківська незавершеного будівництва перинатального центру за адресою Софіївка, 39.

Нагадаємо, що рішенням VІІ сесії міської ради від 03.08.2006 року «Про передачу об’єкту комунальної власності територіальної громади м. Івано-Франківська до спільної власності територіальних громад Івано-Франківської області», міська рада безоплатно передала у власність територіальних громад Івано-Франківської області об’єкт незавершеного будівництва психоневрологічного диспансеру по вул. Софіївка, 39 площею 7 149 квадратних метрів, балансовою вартістю 3 824 тис. гривень.

Вищезгаданим рішенням об’єкт безоплатно передавався до спільної власності територіальних громад області з однією конкретною та дуже благородною метою – якнайшвидшої добудови, з наступним використанням будівлі і прилеглої території під обласний перинатальний центр.

Очевидно було, що об’єкт незавершеного будівництва по вул. Софіївка, 39 не буде використаний обласною владою за тим призначенням, під яке його безоплатно віддавала у власність територіальних громад Івано-Франківської області Івано-Франківська міська рада. Адже усім відомо, що за підсумками робочої поїздки до Івано-Франківська Президента України 11 листопада 2010 року, доручено забезпечити створення та введення в експлуатацію у 2013 році сучасного перинатального центру в м.Івано-Франківськ.

7 червня 2011 року на Х сесії Івано-Франківської міської ради прийнято рішення звернутись до Івано-Франківської обласної ради з проханням прийняти рішення про повернення у комунальну власність територіальної громади м.Івано-Франківська об’єкту незавершеного будівництва по вул. Софіївка, 39.

10.10.2011 року від імені обласної ради на ім’я секретаря міської ради надійшов лист від заступника голови обласної ради О.Дзеси повідомляється, що обласна рада вважає за доцільне передати, тобто повернути назад у власність територіальної громади м. Івано-Франківська, вищезгадане незавершене будівництво. Але у листі зазначається, що затримка у тому, що існує заборгованість перед підрядником ПрАТ «Прикарпатбуд» за роботи по реконструкції даної будівлі, а потрібних коштів у сумі 1 322 тис. грн. у обласному бюджеті немає. У листі також зазначається, що роботи припинені вже давно і дана заборгованість існує 3 роки.

На повторне звернення від секретаря Івано-Франківської міської ради, від імені обласної ради надійшов лист датований 01.10.2012 року від заступника голови обласної ради О.Дзеси у якому повідомляється, що і далі існує заборгованість перед підрядником ПрАТ «Прикарпатбуд» за роботи по реконструкції даної будівлі у сумі 1 395 тис. грн., що є нібито основною причиною у зволіканні повернення будівлі у власність територіальної громади м. Івано-Франківська, пише БРІЗ.

Вчора на черговій сесії Івано-Франківська міська рада вирішила дати згоду щодо прийняття у комунальну власність міста Івано-Франківська незавершеного будівництва перинатального центру за адресою Софіївка, 39.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на заступника міського голови З.Фітеля та тимчасову депутатську контрольну комісію Івано-Франківської міськради з питань оренди та приватизації об’єктів комун власності, проведення торгів та розподілу житлового фонду.