Обласна рада затвердила головний фінансовий документ Прикарпаття на 2023 рік


Прикарпатські депутати схвалили обласний бюджет Івано-Франківської області на 2023 рік.

Це рішення було прийняте на 19 сесії обласної ради, яке відбулося 23 грудня 2023 року. «За» проголосували 61 депутат.

Доходи обласного бюджету на наступний рік визначені у сумі 2,37 мільярда гривень. В їх числі доходи загального фонду складають 1,85 мільярда гривень, доходи спеціального фонду – 521 мільйон гривень. Резервний фонд обласного бюджету визначено в розмірі 20 мільйонів гривень.

Розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 р. становитиме 6700 гривень, посадовий оклад працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки – 2893 гривень, прожитковий мінімум на одну особу в місяць – 2589 гривень.

Видатки обласного бюджету визначено в сумі 2,37 мільярда гривень. Як відзначили в департаменті фінансів обласної державної адміністрації, при розподілі видатків між бюджетними програмами та розпорядниками коштів обласного бюджету враховано, в першу чергу необхідність забезпечення в повному обсязі бюджетними призначеннями на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з обласного бюджету та оплату спожитих теплоенергоносіїв та комунальних послуг, а також обґрунтування розпорядників коштів обласного бюджету до бюджетних показників.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!