Облрада проведе інвестиційні конкурси на горища двох пам’яток архітектури


У четвер, 21 травня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати розглянули питання про «розробку умов інвестиційного конкурсу та проєкту інвестиційного договору щодо проведення ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення будівлі», інформує Бліц-Інфо.

Як розповів директор комунального підприємства обласної ради з експлуатації майна Віталій Костишин, наразі потрібно надати дозвіл розробку умов та проведення інвестиційних конкурсів. У будівлях на вулиці Шашкевича, 2 та Незалежності, 5 в Івано-Франківську планується провести ремонтно-реставраційні роботи з пристосуванням горищного простору під адміністративні приміщення.

«На Шашкевича приміщення у нас орендують громадські організації, а от горище – пустує. Тож мова йде просто про дах», - розповів Костишин.

Водночас голова комісії Роман Білик додав, що будинок вважається пам’яткою архітектури місцевого значення та поцікавився, чи не планується зносити у будівлі несучі стіни.

«Втручань у будинок не буде. Ми вже розробили проєкт документації, наразі вона знаходиться на експертизі. Зміни в приміщенні не буде, на горищі добавлять тільки перестінки», - зауважив Віталій Костишин.

За словами Костишина, будинок на Незалежності, 5 знаходиться у жахливому стані.

«Аби провести ремонт з обласного бюджету треба виділяти мільйони, тож нам простіше залучити для цього інвестора», - додав Костишин.

Обговоривши питання депутати погодили винести їх на сесію обласної ради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!