ОБСЄ за добу зафіксувала на Донбасі 150 порушень «тиші»


СММ ОБСЄ зафіксувала у понеділок, 1 березня, 150 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та жодного - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №49/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 2 березня.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 150 порушень режиму припинення вогню, зокрема 127 вибухів невизначеного походження", - йдеться у повідомленні.

Як указується, більшість порушень виявлено в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), у тому числі 71 вибух, а також у районах на захід від н. п. Оленівка (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька).

Добою раніше у Донецькій області було зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню, п’ять із яких - на північ від Широкиного.

"У Луганській області Місія не зафіксувала порушень режиму припинення вогню. Упродовж попередньої доби зафіксовано 2 такі порушення", - повідомили спостерігачі.

Уточнюється, що після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 27 липня і до кінця звітного періоду СММ зафіксувала щонайменше 11 068 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!