Очільник Долини розповів, яка доля чекає "Теплий дім"


У четвер, 25 лютого, відбулось перша частина пленарного засідання 6 сесії Долинської міської ради територіальної громади.

На початку пленарного засідання міський голова Іван Дирів публічно висловив свою думку, позицію і бачення стосовно ліквідації "Теплого дому», інформує Бліц-Інфо.

Нагадаємо, в п'ятницю, 19 лютого депутати обласної ради проголосували за ліквідацію Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім».

За словами очільника Долини, ліквідація закладу викликала резонанс у суспільстві, а також дуже багато спекуляцій на цю тему, в тому числі і політизацію рішення.

"Я хочу розвіяти ці спекуляції. В будь-якому випадку ми за те, щоб заклад для дітей був у Долині і він точно буде. Ми обов'язково збережемо його для діточок з особливими потребами. Цей заклад є і буде для дітей. Ще в 2019 році було рішення нашої сесії, що міська рада готова прийняти майновий комплекс у власність територіальної громади. Ми збережемо заклад, наповнимо його всім необхідним і будемо використовувати для дітей, якщо його нам передадуть. Тому прошу менше спекулювати на цій темі. У такому вигляді, як він зараз є, ми не можемо його утримувати. Але на його базі у нас є бачення створення Центру соціальної підтримки сімей і дітей. Це звичайно навантаження на бюджет, але ми з цим справимося", - сказав Іван Дирів.

Опісля надали слово батькам діток із центру «Теплий дім». Представник від батьків закликала присутніх та тих, хто не залишається осторонь проблеми ліквідації закладу, бути єдиними, згуртованими та цілеспрямованими, адже «чужої біди не буває».

Водночас депутат міської ради Володимир Смолій зачитав проєкт рішення щодо звернення до обласної ради з питанням передати будинок до власної територіальної громади, зазначивши, що «депутати міської ради і керівництво десь єдині у прагненнях щодо майбутнього використання «Теплого дому» на потреби дітей Долинської територіальної громади. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!