Мер Франківська розповів, як просувається справа з дитсадком на Чорновола


Всередині жовтня Верховний Суд України виніс остаточне рішення щодо долі приміщення на вулиці Чорновола в Івано-Франківську де знаходиться Українська православна церква московського патріархту.

За рішенням суду Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви (московського патріархату) мусить звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6, та передати у постійне користування Департаменту освіти і науки

Втім, багато франківців навіть після рішення ВСУ сумнівалися, чи справді вдасться виселити УПЦ МП з приміщення, за яке вони так тримаються. Як повідомив міський голова Руслан Марцінків в ефірі Західного полюсу, наразі триває юридична тганина.

"Щодо приміщення на Чорновола зараз йдуть певні юридичні моменти з виконавчою службою. Оскільки церква московського патріархату досі не виселилась"- сказав мер.

Також міський голова повідомив, як просуваються справи з дитсадком на вулиці Бандери, де раніше було управління освіти.

"Що ж стосується Бандери, то є проєкт-експертиза і ми шукаємо кошти, щоб проводити роботи. Але все поступово. Зараз ми концентруємо увагу на тих об'єктах, де роботи майже завершені. Адже закінчується реформа децентралізації і зменшились доходи місцевого бюджету. Майже всі кошти в нас забирають до Києва, а на місцях залишають дуже мало. До кінця грудня - пріоритет відкрити дитсадок "Подоляночка" на Хоткевича, 11А",- анонсував очільник міста.

Водночас у планах на наступний рік за державні кошти завершити роботи в дитсадку в селі Крихівці, а також добудовувати садочок на Каскаді, школи в Пасічній і Опришівцях. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!