Очільник прикарпатської міліції Олег Сало: «Особи, вчинивши злочини, намагаються втекти від правосуддя, спекулюючи подіями у Врадіївці»


Начальник управління МВС України в Івано-Франківській області Олег Сало спростував інформацію про неправомірні дії працівників міліції відносно Олега Гавриліва.

Як повідомлялось раніше, один з провідних українських сайтів опублікував статтю щодо нелюдських «методів роботи» прикарпатських міліціонерів під час затримання та взяття свідчень.

Правоохоронці ж стверджують, що інформація про побиття не відповідає дійсності. Адже, при доставці затриманих осіб у відділ міліції та слідчий ізолятор їх було оглянуто медиками, які не виявили тілесних ушкоджень.

Зазначимо, що минулого тижня факти викладені в статті вже спростовували підлеглі Олега Сало.

«Та ці неправдиві матеріали і досі розповсюджуються серед інтернет-видань. Можна стверджувати, що ці особи, вчинивши злочини, за допомогою засобів масової інформації намагаються втекти від правосуддя, спекулюючи громадською думкою з приводу подій у Врадіївці», -  вважає очільник прикарпатської міліції.

За інформацією управління МВС, Гаврилів та двоє його «колег» з січня 2013 вчинили 17 епізодів крадіжок в Івано-Франківській та Львівській області.

«Під час проведення обшуків за місцем проживання членів злочинної групи було виявлено речові докази, зокрема майно, викрадене з помешкань потерпілих. Слідчими проведено впізнання та судові експертизи, які підтвердили причетність даної злочинної групи до вчинення крадіжок. Крім цього, в присутності адвокатів затримані повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованих їм злочинів», - повідомив Олег Сало.

Назвав міліціонер і суму збитків, завдану злочинцями – понад 143 тисячі гривень, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

За словами правоохороців, сам Олег Гаврилів вже неодноразово опинявся на лаві підсудних не тільки за пограбування, але й за незаконне зберігання та розповсюдження наркотичних засобів. А в даному випадку саме він був організатором та керівником злочинної групи.