Очільник Яремчанського міськвиборчкому каже, що в ПР був, але до «Руської єдності» відношення не має


За офіційною інформацією, Юрій Купін на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року був членом ДВК на дільниці №261025 від політичної партії «Руська єдність».

Проте теперішній очільник Яремчанської міської виборчої комісії спростовує цю інформацію, пише Галицький кореспондент.

«Я розумію, що почалася виборча кампанія, брудна гра, в мене четверо дітей і так далі, я не дерев’яний, а сепаратистом бути неприємно у військовий час. Коли були ті вибори, хтось мені телефонує і каже: я голова комісії, чому ви не ходите на збори? Я кажу, що не розумію, про що мова і зразу запитав від якої вони партії. Вони сказали, що від якоїсь там сказали «русский», я не пам’ятаю, чи то «блок» чи «мир», навіть не дослухав, бо я зрозумів, звідки це все йде. Так виходить, що без мене мене вженили. Я кажу, покажіть заяву, а вони мені відповіли: це ваші проблеми, хочете ходіть, а хочете ні» – розповідає Юрій Купін.

Купін каже, що навіть хотів написати заяву у прокуратуру з цього приводу, проте подумав, що ніхто не буде цим займатися. Проте таки звернувся до яремчанського міськвиконкому і там його запевнили, що «це порішають».

«Я взагалі там на виборах фізично не був, бо був хворий,  заяву ніяку не писав і гроші не брав» – продовжує Купін. – Хтось десь найшов мої дані, бо я у виборах кручусь з 1999 року і хлопці, певне від партії регіонів, подали мене членом ДВК від тої партії».

Також він стверджує, що в цей час в заснував  Яремчанську міську організацію «УДАР», яка вже брала участь на тих виборах.

Крім того, Юрій Купін визнав, що є колишнім членом «Партії регіонів». За його словами, він у 2002 році він працював начальником управління економіки міськвиконкому.

«Це було добровільно-примусово. Ігор Зварич був тоді заступником Михайла Вишиванюка. Як я їхав на нараду, то що там можна було рипатись кудись? Сказали, ти член і все! Я це не заперечую. Але я ніколи не писав заяви на вступ до партії і не мав посвідчення» – наголосив Купін.

До теми: Яремчанську міську виборчу комісію очолив колишній член ДВК від «Руської єдності»