ОДА попросила Міністерство охорони здоров'я посилити карантин на Прикарпатті


Через різке збільшення кількості випадків захворюваності на COVID-19 та погіршення погодних умов на Прикарпатті відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічно безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як йшлося під час засідання, попри посилення протиепідемічних заходів, на Прикарпатті впродовж останніх тижнів спостерігається негативна тенденція до різкого збільшення випадків захворюваності на COVID-19, пише Бліц-Інфо з посиланням на ОДА.

Тож обласна державна адміністрація звернулася до Міністерства охорони здоров’я України з проханням дозволити ввести в області додаткові карантинні обмеження. Водночас влада звернулась до представників бізнесу підготуватися до більш жорсткого карантину у зв'язку із ростом випадків захворювання прикарпатців на COVID-19.

Враховуючи збільшення кількості хворих на коронавірус серед дітей шкільного віку, комісія прийняла рішення про запровадження дистанційного навчання у закладах освіти для учнів 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, середніх професійних і вищих навчальних закладів на період до першого березня.

У лікарнях тих районів, де фіксується різке зростання захворюваності, розгорнуть додаткові ліжкомісця.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!