Одіозна Ірина Фаріон поплатилася за “мовну” образу


Депутат від КПУ Олександр Зубчевський відсудив у депутата від “Свободи” Ірини Фаріон 20 тисяч гривень моральної шкоди за образу його, як носія російської мови.

Таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд Львова 24 вересня, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Запорізького обкому КПУ, пишуть Вікна.

“Суд визнав образливими слова Ірини Фаріон, які публічно пролунали на адресу Олександра Зубчевського. Крім того суд частково задовольнив моральну шкоду: Фаріон повинна виплатити Зубчевському 20 тисяч гривень моральної шкоди та 2 тисячі гривень судових витрат”, – зазначив він.

За словами Зубчевського, всі ці кошти, будуть перераховані ним на підтримку шкіл з російською мовою навчання.

“Нікому не дозволено ображати іншу людину незалежно від того, якою ти мовою говориш, яка в тебе національність і який колір шкіри”, – зазначив депутат.

“Нехай і не вся сума задоволена судом у якості морального збитку, але навіть та, яка надійде від “свободівки”, послужить гарною підмогою для розвитку російськомовних шкіл”, — цитує представника КПУ прес-служба.

1 березня глава парламентського підкомітету з питань вищої освіти, народний депутат від “Свободи” Ірина Фаріон направила позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою визнати протиправним бездіяльність Апарату Верховної Ради відносно не забезпечення перекладу державною мовою виступів, питань, реплік народних депутатів на засіданнях комітету.