Один військовий загинув, п’ятеро поранені минулої доби на Донбасі – штаб


В результаті обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі минулої доби один військовослужбовець ЗСУ загинув, ще п’ятеро зазнали поранень та бойових травм.

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook, пише Радіо Свобода.

«Минулої доби бойовики 57 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування», – повідомили у штабі, додавши, що було також 5 фактів обстрілів бойовиками житлового сектору.

«Бойовики близько 22:00 години відкрили вогонь з озброєння БМП та гранатометів по Мар’їнці. Внаслідок обстрілу виникла пожежа в будинку на вулиці Жовтневій», – йдеться в повідомленні.

Також під атаку озброєних сепаратистів потрапив житловий квартал Авдіївки та заселені райони Зайцева. У всіх випадках повідомлень про жертви серед цивільного населення немає.

Донецькі бойовики звинуватили ЗСУ в обстрілах напередодні ввечері північних околиць Донецька та повідомили, що на мінах у Горлівці підірвалися двоє мирних жителів. В угрупованні «ЛНР» повідомили про 8 фактів порушення режиму тиші українськими військовими за попередню добу.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів. Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.