Огляд Samsung Galaxy Watch4


Нова модель розрахована на більш широку аудиторію, ніж попередні, являючись конкурентом Apple при меншій вартості пристрою.

Смарт-годинник Samsung Galaxy Watch 4 – повсякденний гаджет для середнього користувача. 

Дизайн та ергономіка

Корпус виготовлений з алюмінію, з ним краще поводитися акуратніше. Краї трохи закруглені, але добре промацуються при торканні пальцем.

Штатний ремінець виготовлений із термопластичного поліуретану. Цей матеріал також приємний на дотик, як і натуральний каучук, але витримує набагато більші навантаження.

Біометрична інформація

Виробник більше просуває власний спортивний додаток, адже користувачам доступні десятки альтернативних трекерів, наприклад, Strava, Endomondo, Nike та інші. Але він залишився, і в ньому збереглися найкорисніші функції. Годинник Samsung Galaxy Watch 4 автоматично розпізнає більше 10 видів тренувань і дозволяє вибирати вручну ще 90 схем занять.

«Залізо»

Інтегровано новий процесор Exynos W920, створений за флагманським 5-нанометровим техпроцесом. З ним годинник працює ще швидше – реакція на ваші дотики моментальна, прокрутка плавна, лаги відсутні навіть у найважчих додатках. Запас пам'яті вражаючий для гаджета, що носиться – 16 ГБ. Цього вистачить для встановлення всіх необхідних програм та зберігання декількох музичних альбомів.

Модель четвертого покоління працює в режимі Always On до 24 годин, при заблокованому екрані та активному використанні спортивних функцій – до 1,5 днів, при економічній експлуатації – до 2 діб. Бездротова зарядка — від індукційної платформи Qi або смартфона. Запас енергії досягає 100% за дві години після початку процесу.

Комунікація

Базова модифікація має мікрофон і динамік, тому смартфон можна залишити в кишені під час розмови. Довгі повідомлення повністю відображаються на екрані – текст прокручується автоматично або за вашою командою. Для відповіді передбачено кілька функцій:

- Встановлені шаблони, які можна редагувати;

- Рукописне введення по сенсорному екрану;

- Віртуальна клавіатура;

- Голосове введення.

Годинник розпізнає російську та англійську мову одночасно.

Вбудований модуль NFC можна використовувати для швидкої синхронізації зі смартфоном або навушниками. Є й підтримка Google Pay, дані банківської картки записуються у програмі Samsung Wearable. Навігаційні системи розраховують пройдену відстань з точністю до 10-100 метрів залежно від вибраного режиму роботи.