Охочих спостерігати за виборами у Франківську немає


Українці зацікавлені в тому, щоб позачергові вибори до Верховної Ради відбулися вільно, прозоро та демократично. Івано-Франківськ прагне того ж.

Однак,за даними Центральної виборчої комісії, станом на сьогодні в одномандатному виборчому окрузі №83 (місто Івано-Франківськ), не зареєстровано жодних офіційних спостерігачів від партій, а також немає офіційних спостерігачів від кандидатів. Крім того, не зареєстровано жодного офіційного спостерігача й від громадських організацій.

Проте, ЦВК зареєструвала 25 уповноважених осіб партій. Здебільшого, в окрузі від партій таких по двоє. До слова, серед них й представник Комуністичної партії України, який зареєструвався одним із перших.

Також Центральною виборчою комісією зареєстровано 24 довірених осіб кандидатів. варто зауважити, кожен з кандидатів може мати не бiльше п'яти довiрених осiб, якi допомагають йому в проведеннi виборчої кампанiї.

Що ж до довірених осіб івано-франківських кандидатів, то їх зареєстрували тільки восьмеро з одинадцяти охочих стати народними депутатами України, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

Зокрема Тарасу Боднару, Віктору Вінтоняку, Михайлові Ноняку, Михайлові Петруняку, Ярославу Сергенюку, Руслану Терешку, Олександру Шевченку та Петру Шкутяку знадобилися по троє довірених осіб. В той час, як Михайло Бойчук та два ВолодимириТітов і Чорноус не покладаються ні на кого.