Олександр Сич: чи доцільні передчасні вибори одразу після війни


Заборона ряду проросійських партій дає підстави для розмов про доцільність проведення відразу ж після війни дочасних парламентських і місцевих виборів.

Однак, за словами голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича, при цьому не слід забувати, що Конституція і чинне законодавство на відміну від парламенту, не передбачає загальних дострокових виборів всього місцевого самоврядування.

"Для цього слід внести зміни в Конституцію Україну, що виглядає достатньо складним завданням для нинішнього парламенту. Та й сама ідея дочасних виборів ВІДРАЗУ ж після війни є більш аніж сумнівною. Доцільнішою навіть виглядає ідея впровадження на декілька років мораторію на всі виборчі процеси, аби дати можливість суспільству вийти з атмосфери війни, стабілізуватися й ґрунтовно, а не похапцем, зайнятися розбудовою демократичних засад в Українській державі. Звичайно ж, якщо міркувати категоріями суспільного, а не чийогось корпоративного, вузькопартійного, добра. А щодо заміщення депутатів заборонених партій - чи не значно простіше ввести наступні за результатами політичні сили до тих рад, де вони були представлені, або ж перерозподілити звільнені депутатські мандати між політичними силами, що в них залишаються?!",- каже очільник облради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!