Олександр Сич привітав українців з Днем соборності


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич привітав українців зі 102-ою річницею проголошення Злуки ЗУНР та УНР.

Голова облради зазначив, що свято відзначають з 1999 року, віддаючи данину віковим соборницьким прагненням різних частин українського народу поєднатися в єдиній національній державі й наголошуючи на сучасній цінності такого єднання.

"Адепти комуністичного минулого й сучасного "русскава міра" стверджують, що Україну в одній державі об'єднали тоталітарний більшовицький режим та совєтський диктатор Сталін. Так, об'єднали, але у рабстві і для знищення української нації, а не для її розвитку і життєвої перспективи. Нехай Злука УНР та ЗУНР і мала символічний характер, але устами і діями кращих мужів двох українських держав вона відобразила те прагнення соборного єднання, яке завжди жило у душах двох частин розділеного імперіями українського народу.

Й не вина урядів УНР та ЗУНР, що реального об'єднання цих держав не відбулося. А вина сильних тогочасного світу, держав Антанти, які фальшиво на вест світ проголошували "14 пунктів Вільсона" про право націй на самовизначення, але відмовили в такому праві українській нації. І не тільки не допомогли припинити агресію більшовицької Росії проти УНР, але й сприяли агресії Польщі та Румунії проти ЗУНР.

А з цього випливає актуальний і для сьогоднішнього дня урок - не стільки вірити фальшивим обіцянкам сильних світу цього, скільки покладатися на силу власного народу. Такий принцип домінував у діяльності ОУН-бандерівської та УПА і дав свої результати фактом відновлення сучасної Української держави. Слава Україні!",- привітав Олександр СИЧ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!