Олександр Сич про основні підсумки роботи Івано-Франківської облради за 2022 рік


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич під час етеру на ОТБ "Галичина" підбив основні підсумки роботи ради за 2022 рік.

Як відзначив очільник депутатського корпусу, в умовах воєнного часу Івано-Франківська обласна рада зуміла визначити своє місце і роль в тому, як бути корисним громаді і фронту.

"Ми зуміли в умовах режиму воєнного часу, попри зумовлені ним об'єктивні складнощі і штучно створювані перепони, налагодити системну, ефективну і цілеспрямовану діяльність обласної ради. Й це вже є досягненням. Більшість обласних рад в Україні не зуміли справитися з цим викликом", - зазначає Олександр Сич.

Так, наголошує голова, обласна рада оперативно реагувала на ті виклики, які диктувала війна й у відповідь ухвалювала потрібні рішення. Чи не на найбільшим із них для області було прийняття, розміщення й забезпечення внутрішньо переміщених осіб. Загалом на ці цілі з обласного бюджету було виділено орієнтовно 67 млн. грн.

"Інший виклик і завдання - фінансово-матеріальне сприяння належному забезпеченню військових частин, розташованих в області. Для цих цілей були передані з обласної комунальної власності для їхніх потреб транспортні засоби, нерухоме майно, медичне обладнання, ділова й неділова деревина тощо. А через відповідні програми з бюджету виділено коштів на загальну суму орієнтовно 50 млн грн.

До головних викликів належить і створення відповідних умов для навчання дітей і загалом функціонування навчальних закладів. Мова, зокрема, про облаштування бомбосховищ та укриттів. Загалом на ці цілі спрямовано біля 35.5 млн грн. Це приклади найголовніших викликів і напрямків нашої діяльності. А загалом обласна рада провела протягом року 10 пленарних засідань, більше 90 засідань постійних комісій та ухвалила близько 300 рішень", - зазначив свободівець.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!