Олександр Сич про політичні тренди на Прикарпатті та довибори на 87 окрузі


Які політичні тренди і теми домінуватимуть на довиборах в парламент у Надвірнянському виборчому окрузі №87? На таке питання під час етеру на ОТБ «Галичина» відповів голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

«І до ворожки не треба ходити, щоби передбачити, що вони відповідатимуть результатам різноманітних соціологічних досліджень. Якщо ті вказують, що виборці найбільше довіряють церкві і армії, то всі кандидати в народні депутати так чи інакше, але будуть демонструвати побожність та особисту причетність до захисту України від російського агресора. І якщо ті ж дослідження вказують, що найбільш гострими для Прикарпаття є проблеми з дорогами, безробіттям, корупцією, падінням рівня промисловості і сільського господарства, то ті ж кандидати принципово і гостро боротимуться з ними. Принаймні перед виборцями…Кандидати говорять виборцям те, що вони хочуть почути», - зауважив очільник облради.

Олександр Сич наголошує, що кандидати перш за все мали б доносити до виборців своє бачення роботи у парламенті – які закони буде пропонувати, як врегульовуватиме суспільне життя в країна.

«Якщо кандидат каже, що буде боротися з корупцією, то має пояснити, як він це буде врегульовувати на державному рівні. Якщо говорить про те, що треба підтримувати громади, бо вони бідні, то має пояснювати, як змінюватиме законодавство, аби покращити ситуацію. Тобто, знаючи місцеві проблеми, кандидат має знати, як їх вирішити на рівні законодавства. Мають говорити про предметні речі. Що робитимуть, аби повернути довіру до влади та посилити інституції держави. Але людям це нецікаво.  Так само як і те, які закони планує ініціювати кандидат. Люди хочуть, аби їм садочок збудували і дорогу відремонтували. Хоч насправді, народний депутат не має цим займатися. Його робота – закони писати», - резюмує Олександр Сич.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!