Голова обласної ради показав, що робить під час відключень світла


Через вимкнення електроенергії багато українців почали читати у вільний час книжки.

Не витрачає час вимкнень даремно і голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

"Я звик економно ставитися до свого часу. Тож під час вечірніх відключень замість того, аби годинами дивитися в стелю, надаю перевагу читанню", - розповів у Фейсбуці очільник Прикарпаття.

Олександр Сич розповів, що зараз читаю Тоні Джадта «Після війни. Історія Європи від 1945 року» та поділився роздумами щодо прочитаного. 

"Він системний, вдумливий, глибокий, ориґінальний і наводить багато цікавих фактів, що несподівано підсвічують темні сторони сьогодення… Пригадуєте неодноразове: «З уваги на свій нейтралітет Швейцарія забороняє Німеччині передавати ЗСУ артилерійські набої її виробництва». А тепер почитайте про швейцарський нейтралітет у Тоні Джадта: «Швецарія не просто допомогала Німеччині у відмиванні та переховуванні грошей, що вже само по собі було значною підтримкою Гітлера. У 1941-1942 роках у Швейцарії 60% товарів військової промисловості, 50% продукції оптичної промисловості та 40% машинобудівельної виготовлялося для Німеччини й оплачувалося золотом. Компанія «Бюрле-Орлікон», виробник малокаліберної зброї, навіть у квітні 1945 року ще продавала Вермахту скорострільні рушниці. Загалом німецький Райхсбанк під час другої світової війни тримав на депозиті у Швейцарії золотий еквівалент одного мільярда шестисот тридцяти восьми мільйонів швейцарських франків. І сама швейцарська влада ще до початку конфлікту висловила вимогу, щоб у німецьких паспортах стояла позначка, якщо їхніми власниками були євреї, - щоб обмежити небажані переїзди». Не має значення, чи «гроші пахнуть»! Однак має значення їхня кількість. Якби Україна мала стільки награбованих грошей у швейцарських банках, скільки їх там мала нацистська Німеччина, то й швейцарський нейтралітет щодо України сьогодні був би подібний до її «нейтралітету» щодо Німеччини вчора! Від такого блекаут-читання напрошується ще один роздум - а чи варто з уст вчорашніх грабіжників, а сьогодні сильних світу цього, аж так вислуховувати моралізаторські повчання?!…",- роздумує очільник облради.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!