Олександр Сич: Багато хто використовував національну позицію з метою прихильності виборців


Сьогодні в обласній філармонії відбулась зустріч лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока з іванофранківцями.

Поспілкуватись із мешканцями Франківська прийшли також й інші «свободівці», передає кореспондент «Бліц-Інфо».

Зокрема, звертаючись до франківців, Олександр Сич зауважив, що українське суспільство здатне робити помилки. Проте, воно дуже гостро реагувало на помилки «свободівців».

«Я дуже часто бачив, як у парламенті, коли розпочиналась гостра дискусія між депутатами то все сприймалось тихо і мирно, але якщо у бійку встрявав «свободівець» – на весь світ стояв ґвалт: які ми не цивілізовані, нетолерантні та як негарно з нашого боку так робити. Правда чи ні? Тому виходить можна помилятись членам іншої партії, але не можна помилятися членам партії «Свобода», - підмітив Сич.

Олександр Сич також звернув увагу на те, що члени ВО «Свобода» такі самі українці, як і інші люди і їм притаманне те саме, що й кожному українцю.

«Ми можемо помилятись, можемо бути недосконалими. Та все ж сприймайте нас як себе. Якщо вам властиво помилятися, то нам це також властиво», - зазначив він.

Далі екс-заступник прем’єр міністра України, звернув увагу присутніх на те, що «Свобода» постійно наголошувала, що Росія не є стратегічним партнером України, натомість є стратегічним ворогом.

«Однак тоді нам казали, що ми провокатори і таким чином провокуємо протистояння з Росією. Також хіба не ми казали, що Крим є плацдармом для російської агресії і його автономію треба ліквідувати? Нам відповідали: Що ви робите? Ви – провокатори! Хіба не ми казали про люстрацію? А нам відповідали то ще зарано чи то вже запізно. А коли народ почав вимагати люстрації  - одразу всі політичні сили почали про неї говорити. Хіба не ми пропонували, для врегулювання міграційних процесів, ввести біометричні паспорти, щоб до нас не потрапляли всі, хто завгодно? Нам відповідали: ви нацисти та фашисти, ви що черепи будете міряти? Сьогодні біометричні паспорти – це обов’язкова умова безвізового режиму з Європою. А сьогодні це робиться. Я міг би назвати десятки таких прикладів», - зазначив Олександр Сич.

Крім того, Сич підкреслив, що сьогодні «свободівське» гасло «Слава Україні», використовує в привітанні використовують у всіх країнах порядні та чесні українці.

«Ми можемо із задоволення констатувати тільки одне: наша програма розбудови національних основ української держави є популярною. Але сьогодні вона не виконується. Адже, багато хто використовував національну позицію з метою прихилення уваги виборців до себе. Але чи буде ця програма виконуватись – залежить від нас усіх. І тепер ми будемо стояти на сторожі, і контролюватимемо виконання тих чи інших положень програми, при допомозі яких наші конкуренти здобули собі прихильність виборців», - запевнив Олександр Сич.