Онкохворій дівчинці-сироті з Прикарпаття терміново потрібні гроші на операцію


Дічинка-сирота з села Хвалибога Городенківського району потребує допомоги небайдужих людей. У Лесі діагностували важке онкологічне захворювання.

Леся народилася у повноцінній сім'ї, але вже згодом трагічно загинула мати дівчинки, а батька рішенням суду визнано недієздатним, він також потребує опіки оточуючих, пише КУРС з посиланням на прес-службу Городенківської РДА.

Дівчинка залишилась сиротою під опікою старенької бабусі, а згодом – сестри.  В 2011 році після незначної травми дівчинка важко захворіла. У неї діагностували гігантоклітинну пухлину дистального відділу правої плечової кістки.  В 2012 році дитині було імплантовано штучний суглоб правого ліктьового суглоба та встановлено групу інвалідності. Однак через деякий час організм почав відторгувати чужородне тіло, і вже зараз дівчинка потребує термінового втручання та повторного протезування.

Провести відповідне лікування погодилась угорська клініка, яка виставила рахунок – 15 тисяч євро. Третину коштів родині вже вдалось зібрати, однак потрібно ще 10 тисяч євро.

З питань допомоги можна звертатись у службу у справах дітей райдержадміністрації – вул. Богуна, 13, м. Городенка чи безпосередньо на телефон опікуна: 0975129071 Куска Любов Михайлівна.