ОПОРА розповіла про порушення виборчої кампанії на Прикарпатті


Впродовж виборчої кампанії представники ОПОРИ на Прикарпатті подали до поліції 38 заяв про ймовірні порушення.

Про це під час онлайн-пресконференції у п’ятницю, 23 жовтня, розповів координатор спостереження за виборами у Івано-Франківській області Богдан Морикіт, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, на Прикарпатті на місцевих виборах працюють одна обласна, шість районних, 15 міських та 47 сільських та селищних територіальні виборчих комісії, а також 1028 дільничних виборчих комісій.

"Найактивнішими у плані агітації були політичні партії: «Європейська солідарність», «Слуга Народу», «Батьківщина», «Свобода», «Платформа громад», «УДАР»,  «Голос», «Українська Галицька партія». Серед  кандидатів у депутати та на посаду міських голів найактивніші: Сергій  Басараб, Петро  Шкутяк, Володимир Фецич  та  Андрій Балагура, Володимир  Олійник, Віталій Мерінов та Олександр Шевченко, Руслан Марцінків,  Володимир Яблонь та Роман Харук, Тарас Виноградник, Наталія Сербин, Олександр Богачов, Богдан Станіславський та Сергій Лосюк", - каже Морикіт.

Також, як зауважив експерт, спостерігачі ОПОРИ зафіксували ряд порушень. Зокрема найпоширенішим порушенням було розповсюдження на білбордах передвиборної агітації без вихідних даних та проведення агітації поза строками. 

"Також зафіксовано агітацію у громадському транспорті. Під час виборчої кампанії зафіксовано випадки, які мають ознаки використання бюджетного адмінресурсу на користь кандидатів Марії Савки від «Слуги народу» та Сергія Басараба від «Європейської солідарності»", - каже Богдан Морикіт.

Своєю чергою очільник обласної поліції Володимир Голубош зауважив, що правоохоронці повністю готові до виборів.

"На базі ГУНП створений ситуативний центр, щоб забезпечити порядок і безпеку людей під час виборів. В кожному районі створені мобільні групи. Наразі більшість представників ТВК вже отримали бюлетені і перебувають під охороною 1400 поліціянтів", - прозвітував Голубош.   

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!