Опозиція Грузії приїхала на Євромайдан в Київ


Члени колишньої правлячої партії Грузії «Єдиний національний рух» беруть участь в акціях протесту опозиції в Києві, щоб підтримати прихильників євроінтеграції України

Про це повідомляє агентство «Новини-Грузія», посилаючись на грузинську телекомпанію «Імеді».

«На жаль, в України і Грузії одна головна проблема - Росія. Вона не зможе віддалити Грузію і Україну від природної орбіти, яка називається приєднанням до Європи», - заявив депутат грузинського парламенту Давид Сакварелідзе на акції в Києві.

«Якщо цій країні і цьому народу заламають руки, тоді й на нас чинитиметься досить великий тиск. Якщо сьогодні на Майдані переможе український народ, і він доб´ється своєї мети, тоді й у нас протягом року буде більш спокійне життя, і ми зможемо спокійно продовжити шлях до Європи», - сказав депутат Серго Ратіані.

За словами грузинських опозиціонерів, вони мають намір пробути в Києві кілька днів і зустрітися з представниками різних політичних сил, у тому числі з депутатами правлячої Партії регіонів.

Нагадаємо, масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада, коли уряд оголосив про припинення підготовки угоди про асоціацію з Євросоюзом. У ніч на 30-е листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників проти призупинення підготовки України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Повідомлялося про 35 постраждалих, в тому числі двох польських громадян. Міліція перевіряє ці дані. Під час розгону були затримані 35 осіб, на них склали адміністративні протоколи, зараз всі вони відпущені.

1-го грудня на Банковій біля адміністрації Президента відбулося декілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». За даними КМДА, за останню добу в Києві в «швидку» звернулися 165 осіб, постраждалих внаслідок протестних акцій. З них 109 госпіталізовані.

2-го грудня в Києві тривають протестні акції. В даний час на Майдані Незалежності зібралося близько 5 тис. мітингувальників.Ще кілька тисяч демонстрантів взяли в облогу Кабмін і заблокували всі підходи до будівлі.