Опитування: Сім партій долають бар'єр 5% на виборах до Ради


Партія "Блок Петра Порошенка", Радикальна партія Ляшка, Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", "Народний фронт", "Громадянська позиція", Всеукраїнське об’єднання "Свобода" і партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" долають бар’єр 5% і проходять до Верховної Ради за опитуванням центру "Соціальний моніторинг".

Про це свідчать результати опитування, пише ТВІ.

Так, Блок Петра Порошенка набирає 39,8% голосів, Радикальна партія Ляшка –11,2%, "Народний фронт" – 10,4%, "Батьківщина" – 5,9%, "Свобода" і "Сильна Україна" – по 5,2%.

Близькими до прохідного бар’єра є партії "Опозиційний блок" – 4,9% і "Об’єднання "Самопоміч" – 4,4%.

52% опитаних також висловили готовність узяти участь у виборах, якби голосування проходило найближчими вихідними; 23,9% – найімовірніше, взяли б участь; 4,6% – швидше не взяли б участі; 14,4% – не брали би участі.

Ще 5,1% респондентів не визначилися з відповіддю.

Опитування проводили з 30 вересня по 7 жовтня в усіх областях України, в Донецькій і Луганській областях опитування проводили на контрольованих Українською державою територіях.

Загалом опитано 2 021 респондента старше 18 років.

Статистична погрішність не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, що Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Ляшка, "Батьківщина" і "Громадянська позиція" проходять до Ради за опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) і Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).