Останній форпост ворога: Івано-Франківська облрада закликає заборонити церкву московського патріархату


У п'ятницю, 16 вересня, в Івано-Франківську розпочалася шістнадцята сесія обласної ради.

За ініціативи депутатки від ВО "Свобода" Марії Рудик, депутати прийняли звернення до президента, Верховної Ради і Служби Безпеки України щодо заборони церкви московського патріархату, пише Бліц--Інфо.

Як йдеться у зверненні, для російської федерації Українська православна церква московського патріархату, як частина російської православної церкви практично є останнім форпостом з підтримки держави-агресора. Діяльність православної церкви московського патріархату має відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер.

"Представники цієї церкви всіляко уникають засудження російської агресії проти України і вчиняють колаборантські дії: відкрито співпрацюють з росією на окупованих територіях, допомагають військовим формуванням агресора, зберігають у храмах зброю. Про це свідчить і те, що духовенство Української православної церкви московського патріархату ніяких рішень чи заяв щодо засудження російської агресії не прийняло. Діяльність української православної церкви московського патріархату підриває  територіальну цілісність, соборність та державність України і спрямована на підтримку геноциду українського народу. На теренах України не може існувати антиукраїнська структура ворожої країни, та ще й під час війни",- йдеться у тексті звернення.

Тож депутати Івано-франківської облради вимагають:

- прийняти закон України про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату.

- ініціювати розслідування діяльності Української православної церкви московського патріархату, що містить ознаки колабораціонізму, спрямовані проти основ національної безпеки України, та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності.

- повернути українському народу такі українські релігійні святині, як Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра та Свято-Успенська Святогірська лавра.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!