Пам'ятку архітектури на Гординського продали через аукціон за 11 мільйонів


14 квітня в Івано-Франківську відбувся аукціон з продажу історичної кам’яниці на Гординського, 10. Перемогу здобула компанія “Благо інвест сервіс”, яка запропонувала найвищу ціну.

Загалом на будівлю претендували шість компаній. Втім, саме івано-франківська запропонувала найвищу ціну - 11 мільйонів гривень (13 мільйонів 200 тисяч з ПДВ), які надійдуть до бюджету. Про це під час ефіру повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, анонсувавши продаж інших 20 комунальних приміщень та 10 ділянок через аукціон.

«Ми у пошуках коштів. Коштів, які ми можемо акумулювати, зважаючи на кризу. Тому ми прийняли рішення ті нежитлові приміщення, які не використовуються міською громадою, максимально виставляти на аукціон по системі Prozorro, – пояснив Марцінків. 

Купівлю кам'яниці у мережі прокоментували й нові власники - компанія “Благо інвест сервіс”, яка будує під брендом Blago developer.

"ТзОВ «Благо Інвест Сервіс» жодних дій щодо знесення нежитлової будівлі площею 1158,5 кв.м, розташованої на вул. Гординського, 10 у м. Івано-Франківську чи змін її фасаду здійснювати не буде! Про плани щодо реконструкції цієї будівлі та її подальшої експлуатації будемо інформувати вас на офіційних сторінках компанії blago developer", - зазначають у компанії.

Кам’яниця на Гординського, 10 - це колишня жіноча семирічна школа імені Королеви Софії 1895 року, яка належить до пам'яток архітектури місцевого значення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!