Патріотичний табір «Чорний ліс» триває


В Галицькому районі, поблизу с. Козино, вже 5-тий день базується патріотичний юнацький табір «Чорний ліс».

Тут учні шкіл міста мають змогу випробувати свої вміння у виживанні на природі, куховарстві в польових умовах, в’язанні вузлів, альпінізмі та деяких видах спорту. На таборі зараз перебуває 7 команд-учасниць і команда з Одеси (поза конкурсом).
Кожного дня на юнаків та дівчат чекає нова програма, яка починається з підйому та збірки. Вимагають дотримання дисципліни, за порушення – віджимання чи присідання.
Їжу школярі готують собі самостійно в польових умовах, сьогодні навіть відбувся конкурс кашоваріння.

Нам вдалось поспілкуватись із командою ЗОШ №1 «Надія є» : «У кожної команди є капітан – ройовий, який відповідає за дисципліну а також за участь команди в різних видах змагань. Він повинен вчасно відвідувати збірки ройових, інакше за його порушення буде відповідати вся команда. У нас немає можливості прийняти душ - купаємось в річці. Усі ж дисципліни, за якими проводять конкурси нам доводиться вивчати самостійно, або ж уже володіти ними»,- навперебій розповідають учасники команди.

Діти мають можливість ночувати у будиночках, але вони надають перевагу наметам та спальним мішкам, а в будиночках просто зберігають свої речі.

Результати конкурсів та змагань заносять до турнірної таблиці табору. Переможці відправляться на обласний «Чорний ліс».

Галицький кореспондент