Печеніжинська громада співпрацюватиме з ІФНТУНГ


Печеніжинська територіальна громада підписала меморандум про співпрацю з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу.

Сторони домовились про широку взаємодію у галузях науки, інновацій та спортивно-масової роботи. Як відзначив ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський, відтепер Печеніжинська громада завжди може звернутися до університету по допомогу в розробці цільових програм, а також з багатьма іншими питаннями місцевого самоврядування.

"Ми готові працювати на користь громад. Маємо серйозний інтелектуальний потенціал, накопичений за багато років. І дуже добре, що до нас звертаються в такий непростий час, аби ми могли сприяти в розв’язанні проблем ТГ", - цитує ректора університету пресслужба ІФНТУНГ.

Ігор Довірак висловив переконання, що співпраця з одним із найкращих вищих навчальних закладів України сприятиме розвитку громади.

"Ми очікуємо, що від нашої співпраці буде реальний результат, і люди якісно працюватимуть, що ми зможемо жити як наші сусіди в Польщі, як живе Євросоюз, де втілюються міжнародні проєкти, де існує хороше джерело державного фонду регіонального розвитку. Зробимо все, щоб можна було пишатися реальними справами", - сказав очільник громади. Участь в заході з підписання угоди взяв виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

Він відзначив вагомий внесок університету у розвитку місцевого самоврядування та нагадав, що агенція за партнерства ІФНТУНГ виграла проєкт, який втілюватиметься у Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях.

"Завдяки співпраці з університетом нещодавно виграли проєкт секторальної бюджетної підтримки ЄС «Співробітництво для економічного зростання Карпат». Маємо області Карпатського регіону на перетині природного потенціалу й виробництва, де треба створювати сектори зайнятості. Зокрема, нафта і газ можуть принести добробут місцевій громаді. Печеніжинська ТГ буде пілотною у співпраці, тож треба зараз скласти маршрутну програму дій в усіх озвучених напрямках", - наголосив у коментарі пресслужбі ІФНТУНГ Ігор Мельничук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!