Перед вимкненням світла прикарпатські лікарні отримуватимуть смс-повідомлення


Сьогодні в обласному центрі Прикарпаття відбулась нарада з питань енергоефективності.

Під час наради директор Департаменту охорони здоров`я ОДА Роман Мельник звернувся до гендиректора «Прикарпаттяобленерго» Миколи Чернявського та попрохав організувати систему, яка сповіщтиме про вимкнення світла будь-яким способом насамперед медзаклади області. Мова йшла про несподіване вимкненням світла в коломийській лікарні під час операції, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

«Якщо у обленерго є 15 хвилин на сповіщення про вимкнення світла, то потрібно буде зробити так, щоб першими про це дізналися лікарні. Нам пощастило, що у Коломиї була проста операція на апендицит. Так, є автономне живлення, але на його завантаження також потрібен час», - зауважив Мельник.

У відповідь, Чернявський запевнив, що обленерго забезпечить сповіщення лікарень. Відтак керівництво «Прикарпаттяобленерго» та головний лікар області Роман Мельник дійшли домовленості.

«Ви дайте нам номери телефонів головних лікарів тих медустанов, де проходять операції, і ми будемо інформувати по смс, як тільки дізнаємося новий графік вимкнень», -  зазначив Микола Чернявський.