Переніс 16 складних операцій: Від поранень на війні помер прикарпатець Іван Горин


25 березня у лікарняній палаті перестало битись серце захисника з Рогатинської громади Івана Горина.

51-річний захисник отримав складне поранення 6 червня 2022 року на Донеччині, переніс 16 складних операцій. Втім, 28 березня стало відомо, що чоловік помер. Про це повідомили на сторінці громади.

"15 липня, він святкував би своїх 52 … Але доля мала інші плани. Що таке війна з росією та які жахливі наслідки вона несе із собою старшина знав не зі слів. З 21 травня 2020 року підписав контракт, брав безпосередню участь в Операції Об’єднаних Сил на території східних областей. Залишився вірним своєму обов’язку й у дні повномасштабного вторгнення. Захищав Україну у найгарячіших точках фронту.

З власних джерел стало відомо, що Іван Горин народився у селі Обельниця 15 липня 1971 р. Навчався у Конюшківській ЗОШ. Відтак здобув освіту в Івано-Франківському СПТУ №13. У мирний час, з жовтня 1995 року, працював на Бурштинській ТЕС. У 1992 році з дружиною Олександрою створили сім’ю. Разом виховали дочку Іванну. У лавах ЗСУ служив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого (м. Володимир-Волинський). Під час боїв на Донецькому напрямку отримав поранення. Певний час перебував на лікуванні в Луцьку. Після тяжких 16 операцій — його серце перестало битися у лікарняній палаті 25 березня 2023 року. Не стало батька, чоловіка і друга. Не стало нашого Захисника",- йдеться в повідомленні.

Поховають Захисника в його рідній Обельниці, на сільському кладовищі, у середу, 29 березня. Чин похорону розпочнеться о 12:00 годині.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!