Переселенка з Криму в центрі Коломиї збирає гроші на АТО


Родина переселенців із Криму замість того, аби облаштовувати власний побут у Коломиї, збирає гроші для українських військових.
Люди купують одяг, готують особливі "фронтові" напівфабрикати та відправляють потрібні речі й продукти на передову, йдеться в сюжеті ТСН.
 
Для військових Катерина Ветюгова виготовляє "вітамінні бомби" – суміші з лимону та імбиру, меду та горіхів, цукру та обліпихи.
 
Жінка каже, що одна чайна ложечка такого коктейлю зранку додає енергії та бадьорості, бо містить чимало поживних речовин. Уродженка Севастополя з чоловіком та дочкою переїхала із анексованого Криму до Коломиї. Ветюгови відмовилися отримувати російські паспорти. Рідні їх не підтримали.
 
"Не зрозуміли, навіть не спробували зрозуміти – чому, навіщо. Зрадниця – і все. Болить, звісно. Це мої батьки. Вони все життя пропрацювали у російській військовій частині. Прийшла Росія, вони того хотіли", - розповіла Катерина.
 
Жінка майже увесь свій час присвячує волонтерству. Каже, переїзд багато в чому поміняв світогляд. І з
араз хочеться не так налагоджувати власне життя, як допомагати іншим.
 
"Коли ми приїхали сюди, втративши все там, я зрозуміла, що будувати нове життя, цікаве, можна і без великих грошей", - каже Катерина Ветюгова.
 
Кошти жінка активно збирає, але не для себе. Заради українських бійців на Донбасі вона не посоромилася вийти у самий центр Коломиї.
 
"Я збираю гроші на АТО. Я взяла дозвіл на проведення такої акції", - пояснила Катерина.
 
За три місяці волонтерка сама назбирала більше десяти тисяч гривень. Військовим купила теплі речі, термобілизну та продукти, з яких наготувала "фронтових" борщів та супів.
 
"Додаєш у крупу, картоплю – і домашній супчик готовий! З зеленню, капустою, часником. На кожній банці пишемо рецепт, на скільки чого розвести", - розповіла волонтерка.
 
Їй допомагає 10-річна донька. Вона навчається в українській гімназії в Коломиї. На гроші, зібрані її класом, місцева самооборона купила дві польові пічки для вояків на Донбас.
 
"Я гроші теж збираю. Ось мама мені 10 гривень дає на обід кожен день. І все, що залишається, я зберігаю, збираю і потім посилку: цукерки, печиво. І вже багато солдат мені подзвонило. Я їм пообіцяла, коли все закінчиться і вони сюди приїдуть, я їх напою теплим чаєм і тортом", - каже маленька Уляна Ветюгова.