Переселенці з Дніпра і Ясинуватої звели на Прикарпатті "будинок-крихітку"


Євген Нікульніков переїхав до Івано-Франківська з Дніпра. Ольга Тут - переселенка з Ясинуватої Донецької області. Познайомилися тут, на Прикарпатті. Перший рік пара орендувала житло. Але, підрахувавши, зрозуміли: за ті ж гроші можна побудувати власний будинок.

Перший рік пара орендувала житло. Але, підрахувавши, зрозуміли: за ті ж гроші можна побудувати власний будинок, пише Суспільне.

"Проживали у зйомній квартирі і оренда була чотири тисячі гривень, плюс комунальні. Я порахував, що з такою орендою будинок мені окупиться за п'ять років", - каже Євген Нікульніков.

Якщо для Євгена будинок був мрією життя, то для Ольги – викликом.

"Я себе, в принципі, там не уявляла, але чоловік купив тут ділянку і поставив маленький неутеплений будиночок. Ми почали сюди їздити як на дачу", - каже жінка.

Непорозуміння з орендодавицею тільки посприяли тому, що подружжя захотіло збудувати власний дім. Бо ж там – сам собі господар.

Будинок спроєктували за принципом "tiny house" ("будинку-крихітки"). Особливості таких споруд - екологічність та мінімалізм.

Замість звичного фундаменту – шини. Основа – з дерев’яних брусків. Всередині: ліжко-гардеробна, велосипеди задля економії місця висять на стінах. Функціональність – також одне з правил сім’ї.

"Є будинки на колесах, є стаціонарні "tiny house". Влітку в Америці люди караванами їдуть на природу", - розповідає Євген.

Про такий будинок на колесах мріє і він. Щоправда ціна землі у приміській зоні виявилася аналогічною до вартості причепу. Тому обрав перший варіант. Хоча, каже, неодмінно перетворить гараж у будинок на колесах і колись поїде з дружиною подорожувати.

Будинок і майже все у ньому чоловік робив сам. Інколи допомагали родичі. І за три місяці збудував дім. Хоча, каже, що вклався б у місяць, якби не було стільки свят.

Експлуатація такого будинку - до 50 років. Тому серед друзів подружжя багато скептиків. Вважають: дім має бути з цегли. Такий простоїть до 100 і більше років.

Під час карантину пара вкотре відчула переваги життя у власному будинку. А на подвір’ї з’явилися нові добудови – стодола та стайня для кози Лайми.

"Ми не відчули взагалі того карантину. Бачили його тільки в інтернеті", - розповідає Євген.

Думку чоловіка підтримує дружина, бо відтепер не уявляє свого життя у звичайній квартирі. Каже, що карантинних обмежень майже не відчули, адже тут почувають себе вільними людьми.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!