Переваги роботи в сфері ІТ


Однією з найпопулярніших професій у 2021 році вважається програміст. Це вигідно, зручно, оскільки спеціалісти добре заробляють, при цьому, вони можуть працювати у будь-якому куточку світу.

Тому, якщо пройти it курси, можна влаштуватися навіть у американську компанію, якщо її навичок достатньо для конкретного рівня роботи. Закінчивши курси програміст може влаштуватися в аутсорсингову компанію, працювати на дому, розробляти власні проекти чи виконувати завдання від замовників. Варіантів безліч та робота знайдеться завжди.

Плюси та мінуси роботи програмістом

За статистикою, на момент 2020 року кожна четверта людина, якій вже виповнилося 18 років, бажає працювати саме в технологічній сфері. Це стосується як студентів, так і фахівців з інших галузей. Зараз не важко опанувати одразу кілька професій та стати різнобічним спеціалістом.

Перший плюс, який виділяють майже всі програмісти – висока зарплата. Дійсно. Зараз можна знайти проекти зі ставкою від 50 тисяч гривень. Виконавши одне велике завдання можна заробити більше, аніж на заводі за півроку. Проте кошти не надаються просто так. Наприклад, програмісту, який розробляє додатки для операційної системи Android потрібно опанувати складну мову програмування під назвою java. Щоб повністю вивчити всі нюанси знадобиться витратити роки, проте потім програміст зможе писати складні коди та багато заробляти.

Спеціалісти стверджують, що зараз найбільш затребуваним є видобуток корисних копалин, оскільки за це люди отримують десь 50-80 тисяч гривень. Проте вони витрачають власне здоров’я та докладають багато фізичних зусиль. Можна заробляти такі ж гроші просто сидячи за ноутбуком. Розробка нових кодів, додатків, програм – це дійсно складно, проте якісні курси програмування допоможуть в усьому розібратися.

Немає опису.

Серед плюсів також потрібно виокремити можливий кар’єрний зріст. Інформаційна сфера постійно розвивається та з кожним роком формуються нові вакансії. Наприклад, якщо зараз вивчити мову python, то навіть через 5 років з такими самими знаннями вона зможе працювати вже не штатним програмістом у невеличкому офісі, а менеджером у всесвітньовідомій компанії.

До речі, робота в офісному приміщенні у 2021 році – це вже анахронізм. Зараз програмісти просто працюють вдома, сидячи на комфортному дивані чи навіть у власному ліжку. Перевага в тому, що кожен самостійно обирає комфортне для нього місце для праці.

Сфера IT навчить працювати у команді, розвиватися, виконувати поставлені цілі швидко та краще за інших. Це спортивний інтерес, який як раз і підштовхує розвиватись та опановувати нові знання.

Не обійтися в інформаційних технологіях і без мінусів. Про них краще дізнатися до купівлі курсу, оскільки не кожна людина здатна присвятити своє життя повністю лише програмуванню.

Недоліки IT-сфери:

- низький старт та стандартна заробітна плата при влаштуванні у компанію перші декілька місяців;

- постійне покращення власних навичок;

- велика конкуренція від 5 кандидатів на одне місце;

- неактивний спосіб життя.

Щоб не боротися за місце під сонцем у компанії можна одразу спробувати знайти вільний проект у мережі. Деяким людям вдається заробити з першого разу навіть 60 тисяч гривень. Проте для цього потрібно бути класним майстром. Якщо людина хоче розробляти власні програми, інтернет-продукти та заробляти великі гроші, вона повинна знати різні мови програмування, алгоритми розробки додатків, програм, сучасні методики аналізу. Це основа, без якої програмісту не вдасться влаштуватися навіть у сфері фрілансу.

Чому робота у сфері ІТ – це вигідно?

У світі зараз спостерігається економічна криза, до того ж, велика кількість підприємств та компаній намагається перейти в інтернет, оскільки таким чином можна надавати послуги та продавати товари будь-де, а не тільки на фізичній точці. Програміст може якісно розробити сайт за унікальною структурою чи шаблоном, виконати всі запити замовника та надати йому гарну роботу. Якщо розробка сайтів перестане бути актуальною, то програміст зможе розробити додаток або програму, оновлення. Робота буде завжди, якщо спеціаліст дійсно має високу кваліфікацію та завжди покращує власні навички.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!