Перші результати декларування доходів на Прикарпатті


Загальна сума задекларованого доходу громадянами Івано-Франківщини по деклараціях, які подані з початку цього року склала 20,1 млн.грн.

За словами начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в області Петра Кулика, із поданих декларацій про майновий стан та доходи до бюджету надійде 0,4 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Загалом, подали декларації 516 громадян, які упродовж минулого року отримували доходи, які не оподатковувалися. Зокрема, 39 осіб - отримали іноземні доходи, 199 – спадщину, 13 – від продажу нерухомого майна, 184 – інші доходи.  Крім того, 35 декларацій подано громадянами, які мають право на податкову знижку.

Посадовець нагадав, що платники податків мають подати декларацію про отримані доходи за 2013 рік до 1 травня 2014 року. З метою економії коштів та власного часу, громадяни мають можливість заповнити та направити декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет, скориставшись електронним сервісом Міндоходів „Декларування он-лайн”, який знаходиться за адресою-http://minrd.gov.ua/incomedecl.

Звертаємо вашу увагу на те, що наразі триває обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян. Взяти участь можуть усі зацікавлені сторони – незалежні експерти, громадські організації, бізнес-асоціації, громадяни з активною позицією.

Обговорення триває на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів, також свої пропозиції можна надсилати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua