Підготовка одного працівника до НС обійдеться франківським керівникам у 500 гривень


Сьогодні на оперативній нараді у міського голови начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Юрій Щочкін провів підсумки підготовки населення міста з питань цивільного захисту.

«В Івано-Франківську відбувається навчання працівників підприємств, установ та організацій на випадок надзвичайних ситуацій. Щороку план виконується 100-відсотково та навіть перевиконується. При плані підготовки 306 осіб у цьому році ми підготували 402 особи. В цьому є і заслуга керівників підприємств, які готують своїх робітників», - зазначив Щочкін.  

Однак управлінець звернув увагу, що у 2015 році можуть виникнути проблеми з підготовкою персоналу до надзвичайних ситуацій на цих курсах, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

«У 2015 році ми можемо мати проблеми у підготовці на курсах за державним замовленням. Якщо цього року безкоштовно на курсах було підготовлено 269 осіб, а за договорами, тобто на платній основі  лише 37, то вже на наступний рік  за державним замовленням передбачається підготовка лише 14 осіб, а за договорами – 315», - зауважив надзвичайник.

Відтак, він закликав керівників підприємств, установ та організацій, у тому числі і комунальних підприємств, у наступному році передбачити кошти на такі навчання для працівників.

Поки що остаточна ціна за підготовку одного працівника не узгоджена, але в середньому вона становитиме  близько 500 гривень.