Підприємствам Івано-Франківщини відшкодовано майже 193 млн.грн. податку на додану вартість


З початку поточного року на розрахункові рахунки платників податків Івано-Франківської області відшкодовано 192,9 млн. грн.

Зокрема, за процедурою автоматичного бюджетного відшкодування 15 платникам повернуто 179,3 млн. грн., заявленого до відшкодування податку на додану вартість, або 92,9 відсотка від загальної суми відшкодованих сум.

Протягом вказаного періоду 30 платникам із іноземними інвестиціями повернуто 156,4 млн. грн. заявленого до відшкодування ПДВ, що становить 81,1 відс. відшкодованого на розрахункові рахунки платників Івано-Франківської області сум податку на додану вартість.

Нагадуємо, що критерії оцінки платника для відшкодування ПДВ "автоматом" побудовані на аналізі даних його звітних показників та наявної податкової інформації. Зокрема, аналізуються дані податкової звітності з податку на прибуток за останній звітний період, кількість найманих працівників, відсутність тіньових схем та інші. Водночас, одною із основних вимог залишається рівень середньої заробітної плати найманих працівників, який упродовж останніх чотирьох звітних податкових періодів повинен перевищувати мінімально встановлений законодавством.