Підсумки весняного призову 2013 року: в Івано-Франківську п’ятьох призовників шукає прокуратура


Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького 14 червня відбулося підбиття підсумків весняного 2013 року призову, постановка завдань щодо підготовки до проведення осіннього 2013 року призову громадян України на строкову військову службу, обмін досвідом роботи посадових осіб районних (міських) військових комісаріатів з питань призову та відправки призваних громадян у війська.

Під час весняного призову на строкову військову службу відправлено 380 юнаків та відібрано 101 кандидата на вступ до вищих військових навчальних закладів.

Обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк назвав кращими Снятинсько-Городенківський, Калусько-Рожнятівський, Тисменицько-Тлумацький ОРВК та подякував за підтримання належного громадського порядку представникам органів внутрішніх справ.

З аналізом результатів весняного призову 2013 року на строкову військову службу та заходами щодо покращення цієї роботи восени 2013 року, членів обласної призовної комісії, голів і лікарів-членів районних (міських) призовних комісій, військових комісарів ознайомив начальник відділу обліково-призовної роботи – заступник обласного військового комісара майор Валерій Волинков.

Найбільше планове завдання серед районних військкоматів отримав і успішно виконав Надвірнянсько-Богородчанський ОРВК. Городенківський район підібрав в команди 14 з 15 призовників без обмежень за станом здоров’я, а загалом в області 238 юнаків (62%) з числа призваних не мали жодних обмежень за станом здоров’я.

Під час призову мали місце окремі негативні факти. Так, 5 призовників з обласного центру не з’явились на відправку, тому матеріали на них передані в правоохоронні органи для порушення кримінальної справи за ст. 335 ККУ. 12 призовників повернуті з обласного збірного пункту в райони за станом здоров’я. По 33 призовниках обласна призовна комісія змінила рішення районних призовних комісій.

Перший заступник директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Микола Олінійчук підбив підсумки роботи медичних комісій. А військові комісари районних (міських) військових комісаріатів звітували з питань виконання планового завдання.

Готуючись до початку осіннього призову органам влади належить зміцнити матеріальну базу призовних дільниць військкоматів і предмету «Захист Вітчизни» в навчальних закладах, створити належні умови для підготовки юнаків до строкової військової служби, військової служби за контрактом та вступу до військових навчальних закладів. Є потреба вдосконалювати роботу з військово-патріотичного виховання молоді і підняття престижу військової служби.