Підтоплені дороги та будинки: Якої шкоди на Прикарпатті наробила негода


21 липня велика вода знову наробила шкоди в Івано-Франківській області. Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту ОДА.

Так, о 10.45 Калуський р-н., смт. Перегінське, вул. Радова Права. Водою р. Радова в ніч на 21 липня розмито ґрунтову дорогу, яка проходить по березі річки протяжністю близько 40 м. обмежено проїзд до 5 дворогосподарств, в яких проживає 30 осіб. Можливий заїзд до будівель з іншої сторони вулиці.  

О 10.50 Калуський р-н., Рожнятівська ТГ, с. Нижній Струтинь. В урочищі “Підгора” внаслідок підйому рівня води в ніч на 21 липня пошкоджено та частково зруйновано лівий берег річки Чечва протяжністю 100 м, в даному місці зруйновано частину комунальної дороги по вул. Зарічна, яка проходить по березі річки протяжністю 30 м., відсутнє транспортне сполучення до 27 дворогосподарств, в яких проживає 70 осіб, можливий піший захід через сільгоспугіддя. 

Близько 12.00 Калуський р-н, с. Верхня. в ніч на 21 липня внаслідок підйому рівня води річки Болохівка підтопило автодорогу Верхня-Станькова-Довгий Войнилів, вул. Станьківська та 6 дворогосподарств. Рівень води спадає, підтопленою залишається автодорога протяжністю близько 50 м, де рівень води становить 15-20 см. 

О 15.30 Косівський р-н., Яблунівська ТГ, с. Уторопи. Водою місцевого потічка «Насарат» пошкоджено залізобетонну опору та шутровий насип при підході до металевого автомобільного мосту. Проїзд для транспортних засобів обмежено до 5 дворогосподарств в яких проживає 20 осіб, можливий піший прохід по мосту. 

О 17.45 Калуський р-н., Войнилівська ТГ, с. Мошківці. Водою річки Сівка між с. Мошківці та с. Сівка-Войнилівська о 15.00 відбувся перелив води (15-20 см.) через тимчасово споруджений автомобільний переїзд (залізобетонна плита довжиною 8 м), основний міст було зруйновано під час повені у 2008 р. В с. Мошківці проживає 145 осіб. Можливий проїзд до с. Сівка-Войнилівська зі сторони Галицької ТГ та піший прохід по пішохідному мосту. Вище по течії рівень води в р. Сівка спадає, виставлено попереджувальні знаки. 

До теми: На Рожнятівщині річка зруйнувала берег. 27 господарств відрізані від світу

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!