Пішли на компроміс: Влада не вимагатиме компостерів, перевізники - туалетів


Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради планує внести зміни до рішення «Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування», щоб забезпечити виконання покращення якості послуг з перевезення пасажирів у міському транспорті.

Тож, саме рішення передбачає уточнення встановлення GPS-навігаторів та двох відео реєстраторів (зовнішнього та внутрішнього), вирішення можливого забезпечення водіїв на міських автобусних маршрутах туалетами та питання щодо компостерів в автобусах.

Все це, під головуванням заступника начальника Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Ігор Сенчук разом з перевізниками та представниками громадськості обговорили на громадських слуханнях, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

 «Це рішення передбачає внести технічні зміни. Зокрема чітко прописати, що перевізники зобов’язуються облаштувати GPS-навігатори та відео реєстратори. Оскільки раніше в договорах ця умова прописана не була», - зазначив Ігор Сенчук.

Однак, що стосується компостерів, їх впровадження  планується відмінити. Самі ж перевізники цілком підтримали представника департаменту і зазначили, що встановлення компостерів – це «крок в минуле», а решти пунктів підтримують та цілком згідні з ними.

Що стосується облаштування громадських вбиралень, то наразі на це немає в бюджеті коштів. За словами пана Сенчука, на встановлення 6-ти туалетів на кінцевих зупинках для водіїв маршрутів потрібно 200 тисяч гривень.