Південь та центр України накрила пилова буря. Синоптики кажуть потерпіти ще два дні


У понеділок кілька регіонів Україна затягнула пилова завіса, а у вівторок пил дійшов і до Києва.

Синоптики прогнозують, що це пилова буря, яка прийшла з РФ і накрила Україну. І триватиме вона найближчі дві доби. Про це передає Укргідрометцентр.

"21-22  червня метеорологічні станції південних, центральних та північних областей України (зокрема і на Київщині) стали фіксувати метеорологічне явище імла - погіршення видимості до 1,5 – 5 км, сприченене пилом. Причиною виникнення такого явища є пилові бурі, які спостерігаються далеко за межами України: на території республіки Калмикії РФ. За умов сухої та спекотної погоди та сильного вітру пил та пісок потрапляє в атмосферу на висоту 1-2 км і переноситься східними та південно-східними вітрами через Кубань та Азовське море на територію України", - йдеться в повідомленні.

Синоптики наголошують, що такі процеси можуть утримуватися найближчі 2 доби, поки не зміниться вітровий режим та не пройдуть дощі, як на території півдня Росії, так і в Україні. 

В Укргідрометцентрі також повідомили, що у найближчі три доби буде спекотно - +30°C…36°C  утримається в Україні, короткочасні дощі поліпшуватимуть якість повітря лише місцями у південних та західних областях.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!