Платники податків Прикарпаття надають перевагу електронному звітуванню


Кількість платників податків Івано-Франківщини, які подають звітність в електронному вигляді, постійно зростає.

Так, у листопаді 2014 року 96 відсотків платників ПДВ подали звітність засобами телекомунікаційного зв’язку. Спостерігається позитивна динаміка і серед платників інших податків. До прикладу, кількість платників податку на доходи фізичних осіб, які прозвітували в електронному вигляді у 2014 році в порівнянні з 2013 роком зросла на 71 відс., платників земельного податку-юридичних осіб  – на 60 відс., платників єдиного соціального внеску - 99 відс.

Фахівці ДФС в області нагадують, для платників податків, які подають звітність засобами телекомунікаційного зв’язку,   на веб-порталі ДФС України запроваджено роботу онлайн-сервісу «Електронний кабінет платника податків». 

Крім цього, платники податків можуть скористатись і іншими електронними сервісами та отримати виписку з Єдиного реєстру податкових накладних, інформаційне повідомлення про заборгованість до бюджету, інформацію з Реєстру платників ПДВ стосовно платників ПДВ, інформацію щодо наявних податкових і митних ризиків та заходів щодо їх усунення.