Податківці вилучили з незаконного обігу більше 30 тон паливно-мастильних матеріалів


У рамках операції «Нафтопродукт-2015» працівники Державної фіскальної служби Івано-Франківщини проводять перевірочні заходи серед суб’єктів господарювання сфери виробництва та обігу нафтопродуктів та скрапленого газу.

Як наслідок з незаконного обігу податківці вилучили 32,1 т. паливно-мастильних матеріалів на суму 631,8 тис. грн. В Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне правопорушення по факту незаконного зберігання з метою збуту паливно-мастильних матеріалів.   Про це під час прес - конференції повідомила начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

За словами головного податківця області, працівники фіскальних органів і громадськість повинні спільними зусиллями протидіяти незаконному обігу підакцизної продукції, оскільки, наслідком такої діяльності є ненадходження значних сум до місцевих бюджетів, які могли б бути направлені на соціальну сферу.

Як повідомлялося раніше, з метою поліпшення ефективності заходів щодо протидії незаконному виготовленню та обігу паливно-мастильних матеріалів та скрапленого газу, посилення державного контролю у вказаній сфері, ДФС України запроваджено проведення операції «Нафтопродукт-2015».

Про факти незаконного обігу, виготовлення фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів, скрапленого газу, які стали відомі громадянам, необхідно повідомляти органи ДФС в Івано-Франківській області у письмовій формі, відповідно до Закону України «По звернення громадян» або за телефоном чергової частини оперативного управління ГУ ДФС в області (0324) 77-18-97, або на сервіс «Пульс» за телефоном (044) 284-00-07.

Також на фіскальна служба області проводить операцію «Акциз-2015». За цими ж телефонами громадяни мають можливість повідомити про факти незаконного обігу, виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів.