Податківці донарахували більше мільйона гривень податкового зобов’язання з податку на додану вартість


Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, за результатами позапланової документальної перевірки щодо законності декларування сум від’ємного значення з податку на додану вартість податківці встановили завищення платником від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду в сумі 1072,3 тис. гривень.

Так, перевіркою встановлено, що підприємство імпортувало одяг та додаткові речі, що були у вжитку, які частково реалізовано, а частково відсортовано та переведено в категорію ганчір’я для подальшої реалізації. В результаті таких дій підприємством занижено вартість раніше ввезених товарів на митну територію України та за даною операцією не нараховано 1055,8 тис. гривень податкових зобов’язань з податку на додану вартість.

Таким чином, суб’єктом господарювання порушено норми п. 188.1 ст.188 Податкового кодексу України, відповідно до якого база оподаткування з постачання товарів на митній території України, визначається за загальним правилом – виходячи з їх договірної вартості, але не нижче ціни придбання.

Також перевіркою встановлено, що підприємством укладено договори з одним контрагентом на поставку товаро-матеріальних цінностей та на здійснення передпродажних заходів з просування цих же товарів на ринку. При цьому вартість послуг з просування товарів, право власності на які вже перейшло до покупця та не пов’язані з господарською діяльністю віднесені до складу податкового кредиту з ПДВ в сумі 16,5 тис. гривень.

Оскільки, в декларації з ПДВ сума податкового кредиту перевищує суму податкових зобов’язань, то за результатами перевірки платнику зменшено від’ємне значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду на 1072,3 тис.гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!