Податківці Франківщини вчити громади звітувати про податки


Про порядок заповнення нової об’єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб, військового збору і єдиного соціального внеску та порядок нарахування, терміни сплати майнових податків та кампанію декларування розповідали фахівці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області під час онлайн – семінару, організованого для бухгалтерів та голів територіальних громад Обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.

Як зазначила начальник відділу адміністрування єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в Івано-Франківській області Майя Лоїв, в новій формі Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, об’єднано два звіти - форму № 1 ДФ і Звіт з ЄСВ і звітувати за цією формою платники будуть уже за І квартал 2021 року.

Посадовиця детально розповіла про порядок заповнення нового Розрахунку та додатків до нього. Також зазначила, що подавати Розрахунок в податкову інспекцію за основним місцем обліку платника податків окремо за кожний квартал з розбивкою по місяцях звітного кварталу, а граничним терміном його подання за І квартал є 11 травня 2021 року.

Крім цього, Майя Лоїв розповіла про кампанію декларування доходів, отриманих громадянами торік, зазначивши які категорії громадян зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи, та хто може скористатись правом на податкову знижку.

Про порядок нарахування майнових податків розповіла начальник відділу адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ольга Рожко. Посадовиця звернула увагу присутніх, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельний податок є одними з найвагоміших джерел наповнення бюджетів територіальних громад. В зв’язку з цим наголосила на необхідності виваженого підходу до прийняття ставок з цих податків та проведенні грошової оцінки землі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!