Податківці вчать прикарпатські громади збирати податки та боротися із зарплатами у конвертах


На базі Івано-Франківського регіонально офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбулася інформаційна сесія Державної податкової служби України в Івано-Франківській області для територіальних громад про повноваження органів місцевого самоврядування щодо податків і зборів.

Захід викликав справжній аншлаг, адже участь у ньому узяли майже 50 представників громади. Онлайн-зустріч була покликана донести чимало корисної інформації для територіальних громад та їх мешканців. 

Керівник Івано-Франківського РО Руслан Панасюк зауважив, що для місцевих громад Програма вдруге проводить захід у такому цікавому форматі. Під час минулої зустрічі громади мали можливість поспілкуватися з представниками ДСНС в Івано-Франківській області та екологами з Івано-Франківської ОДА.

 За його словами, громадам украй необхідна співпраця з ДПСУ, аби покращити фінансовий стан та місцях та поглибити розуміння власних ресурсів. 

Нинішній захід був ініційований податківцями.  Начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик наголосила, що ця зустріч назріла, адже на території області з'явилося чимало нових громад, а тому - потрібно працювати.

"Успішна громада - та, в якій сплачують податки", - підкреслила вона. Вона порадила громадам зареєструватися в електронних кабінетах та співпрацювати з місцевими жителями та підприємцями щодо сплати податків, приміром, податку на нерухомість, земельного податку, боротися з зарплатами у "конвертах" та заробітками, які нижчі за мінімальні.

Фіскали звернули увагу представників громад на роботу з базами оподаткування, з боржниками, на відповідне законодавство тощо. 

Також учасники заходу цікавилися, як змусити підприємців зареєструватися і працювати у правовому полі, як змінити менталітет мешканців громад, приміром, отримувати ліцензію на продаж алкоголю та тютюну тощо. 

У підсумку Руслан Панасюк зауважив, що Держана податкова служба України в Івано-Франківській області - дружня до громад структура, а тому закликав громади у разі потреби звертатися до податківців за індивідуальними консультаціями.

Він зауважив, що надалі на такі зустрічі для громад запрошуватимуть й інших важливих для громад спікерів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!