Подвійні стандарти? Як виглядає опозиційність «Європейської солідарності» на Прикарпатті та не тільки


Наприкінці листопада фракція "Європейської солідарності" заявила, що йде в опозицію до більшості в Івано-Франківській обласній раді. Мовляв, «Свобода» з «Батьківщиною» утворила коаліцію з партією «За майбутнє», за якою стоїть нібито проросійський олігарх Ігор Коломойський. Такий розклад у «ЄС» назвали неприпустимим, тож оголосили про перехід в опозицію до «проросійської» ( на думку ЄС) більшості.

Щоправда, опозиційність тривала недовго – вже на другій сесії обласної ради, 1 грудня, «Європейська солідарність» отримала сім керівних посад у комісіях і радо голосувала за всі пропозиції умовної коаліції.

Варто зазначити, не пахне опозицією й у районах. До прикладу, кількома днями раніше у Галицькій ОТГ обирали заступників голові ОТГ, де ЄС має одну із найбільших фракцій. Одну із посад отримав представник партії «За майбутнє» Володимир Олійник. Його кандидатуру підтримали 24 із 26 депутатів, у тому числі, й депутати від ЄС.

Ще цікавіше у Тисменицькій ОТГ. Тут 1 грудня теж обирали секретаря та заступників голови ОТГ. Як відомо, головою Тисменицької ОТГ стала висуваниця «Європейської солідарності» Тетяна Градюк. Також у «ЄС» найбільша фракція у раді. Попри приходу до влади такої проєвропейської сили, заступником голови ОТГ став регіонал Андрій Рев’юк. Його місцеві знають, як одного з найактивніших учасників Тисменицької районної організації «Партії регіонів».

До слова, у Надвірнянській міській раді «Європейська солідарність» знайшла порозуміння із «Слугами народу». Як відомо, тут головою ОТГ став нардеп від «Слуг народу» Зіновій Андрійович. Секретарем міської ради обрали депутата від «ЄС» Тараса Пекарського, якого підтримала більшість депутатів від різних політичних сил. Також одним із заступників голови ОТГ став Олег Йосипенко, який в минулому висувався в депутати від «ЄС».

Також доволі неочікувану коаліцію утворили у Надвірнянській районній раді. До неї увійшли, зокрема, такі політичні опоненти як "Європейська солідарність" та "Слуги народу". Поза коаліцією залишилася "Свобода" та "За майбутнє". Внаслідок кулуарних домовленостей заступником голови райради став депутат від «ЄС» Іван Жигалюк.

І таких прикладів можна назвати безліч, як на Прикарпаття, так і в Україні загалом. До прикладу, новообрана голова Львівської обласної ради від "ЄС" Ірина Гримак взяла собі у заступники представника «Слуг Народу» Юрія Холода.

В Одеській міській раді утворилася коаліція між «ЄС», «Слугами народу» і партією Труханова. Внаслідок такої коаліції секретарем міської ради став представник «Слуги народу» Ігор Коваль.

У Вінницькій обласній раді «ЄС» і «ОПЗЖ» спільно пішли в опозицію.

У Кам‘янець-Подільському «ЄС» у другому турі виборів міського голови підтримала ексрегіонала, чоловіка Інни Богословської Володимира Мельниченка.

У Київській обласній раді «ЄС» об’єдналася із «За майбутнє» - партією того самого олігарха Коломойського, через коаліцію з якою «ЄС» заявила про перехід в опозицію на Прикарпатті.

На Закарпатті, у Хустській райраді теж коаліцію утворили «Слуги народу» і «ЄС». Головою райради спільно обрали Назара Павлія, який на цих виборах балотувався від «Слуг народу», на минулих виборах в 2015 — був кандидатом від «Блоку Петра Порошенка», згодом займав посаду голови РДА при Порошенку.

Також в Закарпатській обласній раді формується коаліція «ЄС», «Слуги народу» і «Рідного Закарпаття».

У Волинській обласній раді «ЄС» спільно із «За майбутнє» і «Слугою народу» обрала голову обласної ради від «За майбутнє».

У Рівненській обласній раді утворилася коаліція ЄС і За майбутнє.

У Черкаській районній раді ЄС голосувала за обрання головою ради Олександра Василенка від «Слуги народу».

У Бердичівській районній раді обрано голову від «ЄС» Олександра Балянова. Заступником голови райради став представник «ОПЗЖ». Відповідно, «ЄС» і «ОПЗЖ» голосували одне за одного.

На Донеччині, у Курахове, «ЄС», «Слуга народу», «Опозиційний блок» та «За майбутнє» підтримали єдиного кандидата на голову ОТГ Романа Падуна.

До теми: "ЄС" заявила, що буде опозицією в Івано-Франківській облраді

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!