Погода на жовтень 2020 року: Чи варто чекати бабиного літа?


Погода у жовтні 2020 року буде досить прохолодною, але в певний період слід чекати бабиного літа.

Про це розповіли відразу кілька синоптиків, пише PMG.ua.

Україну вже накрив холодний атмосферний фронт. Фахівці Укргідрометцентру кажуть, що відтепер остаточно пішло метеорологічне літо, натомість настала справжня осінь.

Леонід Горбань прогнозує, що жовтень триматиме прохолодну погоду.

"Кількості опадів, а саме дощу, на півдні становитиме 21-24 мм, на півночі – 17-24 мм. Температура на півночі та у центрі України на початку та у середині місяця коливатиметься від найнижчої у +4...+5 градусів уночі до найвищої у +16...+17 градусів удень, на півдні країни до +18 градусів. Натомість у другій половині жовтня та наприкінці температура на більшості території країни опускатиметься до -2...-4 градусів морозу, чекаємо сніг та дощ. У південних регіонах традиційно буде тепліше", – каже Горбань.

Натомість листопад, за прогнозами синоптика, буде переважно теплим для такої пори з незначними морозами та опадами – снігом чи дощем.

Водночас синоптик Тетяна Адаменко розповіла, що попереду буде ще два бабині літа – в жовтні й на початку листопада.

"Після істотного тривалого похолодання. Яскрава ознака бабиного літа – павутина, яка повинна поплисти. Але оскільки ми перебуваємо в періоді зміни клімату й суцільних аномалій, то чи буде павутина, невідомо. І бабине літо треба дивитися за рівнем середньодобових температур", – пояснила синоптик.

Синоптик Роман Мурмило зазначив, що похолодання, що почалося 18 вересня, не буде довгим. Вже цього тижня в Україні встановиться досить тепла погода, хоч і волога.

За його прогнозами, початок жовтня буде таким же, як кінець вересня – помірно теплим і без опадів.

Народний синоптик Володимир Деркач пообіцяв цілих три бабиних літа. Перше почнеться після періоду похолодання в останній декаді вересня, друге – в жовтні (нетривале, до тижня) і третє – з 5-6 листопада.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: