"Політична" біографія голів виборчих комісій на Прикарпатті


Центральна виборча комісія прийняла нову постанову "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів"

Згідно з цим документом, визначились члени та керівники територіальних виборчих комісій на Івано-Франківщині.

Зокрема Косівську районну виборчу комісію очолить Будз Михайло Юрійович, який у 2010 році очолював Старокутську сільську територіальну виборчу комісію від ПАРТІЇ РЕГІОНІВ.

Проте зараз Будз Михайло Юрійович 1961 року народження очолює виборчу комісію – від місцевої організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ".

Цікаву "політичну біографію" має і голова Коломийської районної виборчої комісії Явдошняк Іван Васильович

У 2012 році Явдошняк очолював окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу № 162 (Сумщина) від депутатської фракції "Наша Україна - Народна Самооборона".

Відповідно до даних сайту ОПОРА, Явдошняк Іван Васильович є помічником на громадських засадах народного депутата від Батьківщини Владислава Бухарєва.

Зараз Явдошняк Іван Васильович, 1971 року народження - очолює виборчу комісію від місцевої організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ".

Не менш багатий досвід має і голова Долинської районної виборчої комісії Роїв Галина Василівна.

На виборах у 2007 році Галина Роїв була членом Надвірнянської районної виборчої комісії від депутатської фракції "Блок Юлії Тимошенко".

Проте на виборах 2014 року Роїв змінила свої уподобання і стала членом Долинської комісії від Політичної партії "ПРАВИЙ СЕКТОР", але за кілька днів до виборів з невідомих причин її замінили на іншу кандидатуру.

Зараз Роїв Галина Василівна, 1958 року народження висувається головою комісії – від місцевої організації Політичної партії "УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка".

Надвірнянську районну виборчу комісію очолить Лесюк Ярослав Юрійович.

Цікаво, що Лесюк Ярослав Юрійович у 2012 році був членом окружної виборчої комісії Українська Народна Партія у Надвірній. Тоді його звинувачували у фальсифікації виборів.

На виборах депутатів до Івано-Франківської обласної ради у 2013 році Ярослав Лесюк висувався кандидатом по Надвірнянському виборчому окрузі від УНП.

У 2014 році Лесюк був членом ОВК №88 на позачергових виборах Президента України від одіозного політика Клименка Олександра Івановича.

Ціник Галина Дем’янівна, голова Тлумацької районної виборчої комісії. 

Депутат Тлумацької міської ради від  Політичної партії "Наша Україна"

Зараз очолює виборчу комісію від місцевої організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ".

Петрик Олександра Олексіївна - голова Івано-Франківської міської виборчої комісії від БПП “Солідарність”.

Олександра Петрик, свого часу багато років керувала ЖЕО №2.

Качмар Василь Ярославович - голова Касуської міської виборчої комісії від місцевої організації Української партії.

У 2010 році розпорядженням Президента України Віктора Януковича Качмаря Василя Ярославовича було призначено головою Калуської районної державної адміністрації. До цього Качмар очолював насіннєву інспекцію Калуського району, а перед тим був заступником голови Калуської РДА з питань агропромислового розвитку.

У 2012 році Качмар Василь Ярославович, був членом виборчої комісії від Політичної партії “Народно-трудовий союз України”.

Голова Коломийської міської виборчої комісії Романиця Володимир Васильович – від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"

На виборах 2014 року був членом виборчої комісії від кандидата на пост Президента України Королевської Н.Ю.

Купін Юрій Ярославовичголова Яремченської міської виборчої комісії від місцевої організації ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА "СОЛІДАРНІСТЬ".

Є інформація, що Купін у 2012 році був членом виборчої комісії від Політичної партії «Руська Єдність», але він сам ці дані спростовує. Проте визнає, що є колишнім членом Партії Регіонів.