Польща відкриє 2 нові пункти перетину кордону з Україною


На українсько-польському кордоні відкриють два нові пункти перетину: Будомеж—Грушів та Довгобичув—Угринів. Про це перед початком XI засідання Українсько-польської міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва, що проводиться у Яремче, представникам ЗМІ повідомив Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Республіки Польща Пьотр Стаханьчик.

«Інфраструктура одного переходу практично завершена, інший — збудований на 80 відсотків», — зазначив високопосадовець, пишуть "Вікна".

На сьогодні польська сторона, додав Пьотр Стаханьчик, здійснює заходи зі спрощення візового режиму з Україною. Однак, кінцеве рішення щодо цього приймає Європейський Союз.

— Польща завжди активно брала участь у таких дискусіях, — сказав політик. — Ми давали пропозиції у напрямку спрощення візового режиму, у чому ми також зацікавлені. Але поки в Європейському Союзі ці пропозиції не знаходять повної підтримки.

Як відомо, вчора у прикарпатському місті Яремче розпочалося ХІ засідання Українсько-польської міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва. На засіданні будуть прийняті рішення з ключових питань міжрегіонального співробітництва, визначає загальні напрямки і головні принципи його розвитку, надає компетентним органам України і Польщі відповідні пропозиції, розробляє спільні програми діяльності, спрямовані на розвиток міжрегіональної співпраці та в цілому координує міжрегіональне співробітництво на рівні областей України та воєводств Республіки Польща.

Відкрив засідання голова Української частини Ради — заступник Міністра Закордонних справ України Віктор Майко, голова Польської частини Ради — Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Республіки Польща Пьотр Стаханьчик, від області виступив заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Іваницький.