Помер колишній вчитель франківського ліцею


Відійшов у вічність колишній учитель фізичного практикуму у Фізико-технічному ліцеї Голубчак Іван Васильович.

Про це повідомляють на сторінці Фізико-технічного ліцею Івано-Франківської обласної ради.

Довідка:

Голубчак І.В. народився у селі Озеряни на Тлумаччині. Любов до своєї малої батьківщини плекав і зберіг до останніх днів життя. У 1975 році закінчив Івано-Франківський педагогічний інститут імені Стефаника за спеціальністю фізика та математика.

На роботу у Фізико-технічний ліцей І. Голубчак прийшов з Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Там він працював на посадах інженера кафедри фізики та наукового співробітника. Був здібним науковцем – на його рахунку – біля 10 патентів та авторських свідоцтв на винаходи, більше 50 наукових публікацій.

По особливому розкрився талант І. Голубчака після переходу у 2002 році на учительську роботу у ліцей. Іван Васильович виявився неперевершеним керівником учнівських науково-дослідницьких робіт Малої академії наук /МАН/. Тільки за період з 2010 року на його рахунку 31 переможець обласного етапу конкурсу-захисту МАН, 14 з них стали переможцями фінального Всеукраїнського етапу цього конкурсу. Разом з ліцеїстами підготовлено та одержано 3 патенти України на винаходи. Ці рекорди учителя ще довго не будуть побитими.

Ліцеїсти платили йому також особливою любов’ю. Був справжнім їхнім улюбленцем. Коли на загально ліцейних урочистостях на сцену актового залу піднімався Іван Васильович, в актовому залі Університету завжди лунали особливо тривалі овації. За твердженням ветеранів, крім Івана Васильовича за всю історію ліцею такі овації зривали тільки двоє людей – його попередник, учитель фізичного практикуму Орест Цок та учитель курсу допризовної підготовки покійний полковник Дмитро Семак.

На жаль, несподіваний напад грабіжників і спричинені ними важкі травми підірвали здоров’я І.Голубчака і незабаром зробили неможливим дальше продовження учительської роботи. У квітні 2019 року він закінчив педагогічну діяльність.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!